Обединените арабски емирства (ОАЕ) обещаха в понеделник хуманитарна помощ на стойност

...
Обединените арабски емирства (ОАЕ) обещаха в понеделник хуманитарна помощ на стойност
Коментари Харесай

ОАЕ изпраща 13,6 милиона долара за Сирия след земетресението

Обединените арабски емирства (ОАЕ) обещаха в понеделник филантропична помощ на стойност към 13,6 милиона $ за Сирия. Изявлението дойде след земетресението в Турция, което умъртви минимум 1000 души в раздраната от война страна, заяви Агенция Франс Прес.

Премиерът на Емирството шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум насочи незабавна филантропична помощ към засегнатите в Сирия.

Помощта в локална валута се прави оценка на 50 милиона дирхама.

ОАЕ изпратиха първи аероплан до летището в Адана в Южна Турция, който транспортира спасители и здравно съоръжение. Властите възнамеряват да основат и полева болница в Турция и също по този начин ще изпратят екипи в Сирия.

ОАЕ отвори още веднъж посолството си в сирийската столица през декември 2018 година, което допуска изпитание за връщане на режима на сирийския президент Башар ал-Асад назад в арабското лоно след години на протест.

Миналия март Асад направи посещаване в ОАЕ - първото му посещаване в арабска страна за повече от десетилетие на брутална революция.

Израел съобщи в понеделник, че е получил молба за помощ от сирийското управление след земетресението блъснало арабската страна и че е подготвен да се отзове, което би било рядко съдействие сред враждуващите съседи

Припомняме, че земетресението с магнитуд 7,8 удари покрай турския град Газиантеп преди зазоряване в понеделник, убивайки повече от 1651 души в Турция и още 1000 в прилежаща Сирия.

Страните по света се активизираха бързо, с цел да изпратят помощ и избавителни служащи в засегнатите региони.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР